• Kontakta Västeråstandläkarna
 • 021-120890
 • Stora Gatan 24 | 722 12 Västerås
VARJE TAND I EN MÄNNISKAS HUVUD ÄR MER VÄRDEFULL ÄN EN DIAMANT
Miguel De Cervantes - Don Quijote 1605

Estetiska tandvårdsbehandlingar

Inför alla behandlingar som utförs hos oss får du som patient en tydlig kostnadsberäkning där de planerade åtgärderna samt priset för dessa framgår.

Efter att du har tagit del av kostnadsberäkningen kan du själv avgöra om du vill gå vidare med behandlingen eller ej.

Både din självkänsla och ditt självförtroende kan påverkas av sneda tänder och för oss är det viktigt att du som patient är nöjd med dina tänder. Hos oss träffar du tandläkare som har stor kompetens och lång erfarenhet inom estetisk tandvård. Ditt leende är ofta en stor del av det första intrycket du gör när du träffar nya människor och för många är sneda och missfärgade tänder en källa till osäkerhet och obehag i sociala situationer.

Estetisk Tandvård

 • Skalfasader

  Är du på något vis missnöjd med dina tänders utseende och önskar byta ytskikt och ändra form eller helt enkelt färg? Då har vi möjligt att erbjuda dig en stor kosmetisk förändring som är hållbar och som kan ge dig det eftertraktade Hollywoodleendet!

  En skalfasad är ett tunt skal i porslin eller komposit som man klistrar fast på tandens yta på framsidan. De används vid förändring av tandens utseende och cementeras fast på tanden och sitter oerhört hårt. Man använder oftast skalfasader för att åtgärda spruckna tänder, för små tänder, missfärgade tänder, slitna tänder eller tänder formade på avvikande sätt. Du får med andra ord ett vackrare och renare utseende med skalfasader, särskilt när det kommer till färg, form och storlek. En skötsam munhygien tillsammans med regelbundna besök hos tandläkaren gör det möjligt för skalfasader att hålla upp till 20 år.

 • Tandreglering (ClearCorrect)

  Om du har bettfel och behöver tandreglering så kan vi hjälpa dig. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa våra patienter med tandreglering.

  Tandreglering, eller ortodonti som det också kallas, behövs när tänderna har vuxit snett, sitter för tätt eller om det är något annat fel när du biter ihop dina tänder. Då kan du behöva tandställning. Idag kan vi erbjuda dig genomskinlig tandställning (osynliga skenor), en lösning som ger dig det perfekta leendet!

 • Tandblästring med AirFlow

  En effektiv behandling för att få bort missfärningar och ytliga beläggningar från dina tänder med hjälp av vatten, salt och luft. Skonsammare metod som gör jobbet mer på djupet och som även kommer åt mellan och på baksidan av tänderna. Du lämnar kliniken med en ren och fräsch känsla i munnen och med en mer naturlig resultat.

  För bästa möjliga resultat rekommenderar vi en AirFlow-behandling innan tandblekning!

 • Tandblekning

  Har du missfärgningar eller olika nyanser på tänderna? Då har vi lösningen för dig beroende på dina förutsättningar - antingen hos oss på kliniken eller hemma hos dig!

  Klinikblekning

  Vi förbereder genom att först skydda läppar, tandkött och tunga för att sedan applicera en blekgel på tänderna som sedan aktiveras med en UV-lampa . Behandlingen tar cirka x att göra och du som patient får ett enastående leende direkt när du är klar.

  Tandblekning hemma

  För dig som hellre vill bleka tänderna själv hemma har vi ett alternativ där du använder plastskenor som fylls med blekgel. Du behöver först ta ett avtryck av dina tänder hos oss på kliniken och vid nästa besök erhåller du dina anpassade blekskenor tillsammans med tillhörande blekgel och instruktioner om hur du går tillväga för bästa resultat. Hur länge du behöver använda dina nya gelskenor hemma beror på dina missfärgningar och självklart önskat resultat.

  Prata gärna med oss om du vill veta mer.